Tuesday, 31 May 2011

AmaZIng AniMaL???

Bug 10 haiwan pelik dan paling menakutkan di dunia
10 most disturbing animals on earth | 10 most scary animals in the world

[Image: Gumprecht%2527s%2BGreen%2BPit%2BViper.jpg]
1. Gumprecht’s Green Pit Viper
This striking bright green snake, commonly known as Gumprecht’s green pit viper, is found in the Southeast Asian region of Greater Mekong. The serpent, which has the formal name Trimeresurus gumprechti, was first described by scientists in 2002, although he doesn’t look like he appreciates having been discovered.

[Image: Snakefish.jpg]
2. Snakefish
In 2002, the snakefish (or Channidae) was described as “something from a bad horror movie” by US Interior Secretary Gale Norton. Some describe snakefish as having ”a voracious appetite, often consuming all other fish in a lake or pond and even eating its young. It can slither across land, staying out of water for up to three days, to find new sources of food.” Norton also warns that once on land ”snakeheads can eat almost any small animal in its path…. They have even attacked people in China who got too close to snakeheads’ egg nesting areas.” According to Wikipedia, snakefish can be up to over a metre in length and over 6 kilograms in weight. Most snakefish are 2-3 feet long. They’re also fast reproducers with no natural enemies outside of their native environments. Within their native environments, small snakefish are preyed upon by bigger fish, while full-grown snakefish are consumed by crocodiles and alligators. Because of their ability to move into new habitats and wipe out local ecosystems (and to then hop out of the water and mosey on over to another body of water and repeat the process) snakefish have been prohibited in 13 American states and other countries (e.g., Australia).

[Image: Giant%2BIsopod.jpg]
3. Giant Isopod
This Predator look-alike is a Giant Isopod (Bathynomus giganteus), a carnivorous crustacean that spends its time scavenging the deep ocean floor, up to 6,000ft down on the seabed where there is no light. In the pitch black and cold, they survive by feasting on dead and decaying fish and other marine animals.

[Image: Aye-aye.jpg]
4. Aye-Aye
Considered by locals as a harbinger of misfortune, the Aye-aye is one of the world’s most rare and bizarre looking primates. To the Malagasy people, the aye-aye is magical, and believed to bring death to the village it appears in; therefore they’re often killed on sight. The aye-aye is the world’s largest nocturnal primate with an average head and body length of 16 inches (40 centimeters), a long bushy tail of 2 feet (61 centimeters) long, and weighs about 4 pounds (2 kilos). The Aye-aye has large beady eyes, black hair, and large spoon-shaped ears. It has 5-fingered hands with flat nails, with a middle finger up to 3 times the length of the others.

[Image: Star-nosed%2BMole.jpg]
5. Star-nose Mole
One of the most intriguing stars in the universe is right here on Earth: the eleven pairs of pink fleshy appendages ringing the snout of the star-nosed mole (Condylura cristata). From its appearance and location, one would think this star might be a supersensitive olfactory organ, helping the nearly blind mole negotiate its subterranean environment, or an extra hand for grasping prey or manipulating objects. Some researchers have hypothesized that the star detects electric fields, thus acting as a kind of antenna. But in reality, the star is an extraordinary touch organ with more than 25,000 minute sensory receptors, called Eimer’s organs, with which this hamster-sized mole feels its way around.

[Image: Frilled%2BLizard.jpg]
6. Frilled Lizard
The frilled lizard (Chlamydosaurus kingi) is a yellowish-brown australian lizard has got a large frill of skin to the sides of the neck and throat. It is about 90 cm/35 in long, and when is angry or alarmed, it erects its frill, which may be as much as 25cm/10 in in diameter, thus giving itself the appearance of being larger than it really is. Frilled lizards are generally tree-living but may spend some time on the ground, where they run with their forelimbs in the air.

[Image: Giant%2Bleaf-tailed%2BGecko.jpg]
7. Giant Leaf-tailed Gecko
The Giant leaf-tailed gecko (Uroplatus fimbriatus) is endemic to Madagascar and the islands Nosy Bohara and Nosy Mangabe. These geckos live in tropical rain forests and reach a total length of 330 mm. A large nocturnal gecko, by day it plasters it self to a small tree trunk and rests head down. If disturbed it will raise it tail and head, open its mouth and scream… and call his mom.

[Image: Kerivoula%2BKachinensis.jpg]
8. Kerivoula Kachinensis
Another of the species found in one of the world’s last scientifically unexplored regions, Asia’s Greater Mekong, the Kerivoula Kachinensis is one of the most disturbing bats ever found.

[Image: Desert%2BMole%2BRat.jpg]
9. Desert Mole Rat
The Desert Mole Rat (Heterocephalus glaber) is a burrowing rodent native to parts of East Africa notable for its eusocial lifestyle, nearly unique among mammals, and for a highly unusual set of physical traits that enables it to thrive in a harsh, underground environment, including a lack of pain sensation in its skin, and a nearly cold-blooded metabolism. Plus, it is horrible.

[Image: Puss%2BCaterpillar.jpg]
10. Puss Caterpillar
The puss caterpillar is the most poisonous caterpillar in the United States. Its poison is hidden in hollow spines among its hairs. This hairy caterpillar is found in the southern states, ranging west through most of Texas and north to Maryland and Missouri. It feeds on shade trees such as elm, oak, and sycamore. Puss caterpillars vary in size from 1.2 in.(32 mm) to 1.4 in.(36 mm). Its video below it’s a must-see.

p/s: kalo kene kejar baru rase gerun..heh

Pelik TaPI bENAR....

PELIK...Norhayati menunjukkan air yang ditadah bawah pokok petai yang didakwa menangis di Kampung Lembah Raja, Pinang Tunggal.


PELIK…Norhayati menunjukkan air yang ditadah bawah pokok petai yang didakwa menangis di Kampung Lembah Raja, Pinang Tunggal.
Air Mata’ Pokok Petai
KEPALA BATAS: Penduduk Kampung Lembah Raja, Pinang Tunggal gempar apabila sebatang pokok petai dikatakan ‘menangis’ sehingga air turun seperti hujan sejak tiga hari lalu.
Pokok setinggi kira-kira 10 meter dan berusia lebih 35 tahun itu dikatakan mengeluarkan air melalui dahannya, malah lebih banyak ketika tengah malam.
Berikutan itu, penduduk kampung berkenaan berpusu-pusu melihat sendiri pokok petai yang dikatakan ‘menangis’, malah sanggup menunggu hingga jam 4 pagi.
Pemilik pokok petai itu, Norhayati Abdul Karim, 38, berkata dia menyedari pokok petai yang ditanam arwah bapanya, Abdul Karim Kassim, mengeluarkan air seperti hujan pada petang Jumaat lalu ketika menjemur pakaian.
“Mulanya, saya sangka hujan apabila terkena titisan air. Namun, saya berasa pelik kerana cuaca cerah selain tiada tanda akan hujan.
“Selepas beberapa minit berada di bawah pokok, baru saya sedar titisan air itu dari dahan pokok petai dan bukannya hujan,” katanya Menurutnya, ia kali pertama kerana sebelum ini tidak pernah berlaku kejadian pelik seperti itu, malah tahun ini pokok berkenaan baru mengeluarkan buah.
“Bukan penduduk kampung ini saja yang berpusu-pusu datang, malah penduduk beberapa kampung berhampiran turut datang untuk melihat sendiri pokok petai ‘menangis’.
“Ramai juga mengambil air yang ditadah dan meminumnya,” katanya.
Penduduk, Sopian Ahmad, 40, berkata, baju dipakainya basah selepas berada di bawah pokok petai itu beberapa minit.
“Saya minum sedikit air ditadah dengan niat dijadikan ubat dan rasanya payau. Namun, setakat ini tiada penduduk membuat perkara bukan-bukan kerana bimbang menjadi khurafat,” katanya.
Zulfa Mohamad......

HUHU....sekadar renungan je weiii...haha

Hari yg agak memenatkan..tapi best

urm...ary ny bnk gak keje kena ciapkan...maklumlah..bulan 7 t nak ada event...nasib baeklah dapat partner yg boleh bagi cooperation...alhamdulillah..kalau tak,,,susah jugak...syukur sgt3...yelah aku ni pemalu sikit org nye..so nak cooperate pun agak susah sikit...huhuhu...but i'll try to do the best 4 JPk..iNsyaAllah....huhu....urm..petang ni aku nak wat taklimat utk kelas perbincangan macroeconomic...harap3 ramai yg berminat...yelah..aku dah tak sabar nak mengajar balik..huhu...best mengajar...penat pun tak terasa bila diaorang paham apa yang aku cuba sampaikan....yelah,,,ilmu kan milik Allah,,perlu dikongsikan....betul kan ? BetUL3..(jawab upin & Ipin) hahaha......isyh...sok pagi penentunya...petang ni taklimat jer...sok baru pendaftaran n payment...insyaAllah....Aku redha je bape org yg daftar...tapi harap3 ramailah kan...baru puas ngajar...huhu...dak3 yg lepas semua pass subjek micro...syukur sgt3...huhu....:)...sok nak kuar ngan pika..yat...yana...zu....n kak baha...huhu...best3...tak sabar rasanya...:)..yelah,,kan dah lama tak kuar sesama an...huhu....
huhu...tadi sempat borak2 sikit ngn dak2 akaun yg duk luar..baru seminggu tak jumpa...rindu weii...hahaha...sempat kena bebel ngn kak lin tadi...sempat jugak kacau kak nabahah...pika plak makin ary makin comey...zu n yat pun same...huhu...aku lak,,,makin ary makin bulat,,,hahaha...lama2 macam belon...hisyh dijauhkan ... aku syukur ngan apa yg ada....ok la..prot dah berbunyi ni...nak mam jap ye...hehehe....pye2...

Monday, 30 May 2011

sem 4 dah menjelma...aku pun tak tau. Tapi boleh dikatakan aku bersemangat jugak sem ni...berbanding sem yang lepas...walaupun alami pebagai kesulitan,,tapi aku still try jugak untuk survive...ylah,,kalau dulu ader kwn2 yg jadi penghibur aku...tak macam sekarang...ada jugak kawan...tak tak macam dieorg...sumer x dpt kolej...so dieorg duk luar...aku lak yg sorg2 kat uitm ni...tapi aku redha..mungkin ada hikmah disebaliknya...aku yakin...insyaAllah...mungkin jika tak ramai kawan..aku akan lebih fokus study...yeah,,,aku nak sangat dapatkan 4 flats...dah lama aku tunggu untuk dapatkan 4 flats...tapi mungkin bukan rezeki...tapi sem ni aku akan usaha lagi sekuat yang mungkin...sok aku akan start busy balek sebab aku nak organise kelas macro...utk dak part 4 and part 3...harap3 ramai yg daftar,,aku dah mula rasa tak sabar nak mengajar...yelah,,maklumlah kan,,jiwa seorang pendidik..cewah...hik3...masuk bakul angkat sendiri lah aku ni pulak...hahahaha....alah,,sesekala bangga ap salahnya kan...hari ni aku confused..aku tak faham...kenapa mesti menyindir? bukan ke menyinggung perasaan orang lain ? Berdosa kan ? Tapi kenapa masih nak buat jugak ? Kenapa ? Dan perlu ke kalau kita tolong org...semua org perlu tau ? Ikhlas ke tu namanya ? Hmmmm....Entahlah....Bukan senang nak cari sahabat sejati...ada sahabat sejati...tapi dah duduk jauh..tak duduk asrama...aku dah tak ada tempat mngadu....Zu...Pika...Yat,...Aku rindu kat kauorang berdua.....Huhuhhhhhh.......................