Thursday, 28 April 2011

exam....oh exam.....

dah 5 paper lepas...tinggal lagi 1 paper,,,MICROECONAMOICS....hmmmm....aku pun x tau...sem ni sem yg agak mencemaskan ,,, mendebarkan....boleh dikatakan aku mcm x puas ati dengan apa yg aku jawab...sebab apa?? sebab x sempat semak....masa x cukup,,memangla sempat siap...tapi tetap tak puas ati,,sebab x sempat semak....hm....dah la,,,aku tak nak pk lagi,,,fokus pada next paper,.,,doa bnyk3....aku dah usaha...skrg ni,,biar Allah je yg tentukan sgala2 nye....aku harap dapat lagi dekan tertinggi...kalau boleh,,teringin sgt3 nak dapatkan 4 flats...Amin.....harap2 Allah makbulkan,...Amin,.....ok la,,,nak sambung stdy lagi,,,aku risau sgt ni....sem ni aku agak bz sikit...x macam sem yg lepas2,,,aku redha,,,lagi pun,,setiap apa yg aku wat tu utk kebaikan semua...especially family aku....tu yg penting,.,aku dah tak nak pk yg remeh temeh lagi....Biarlah Allah yg tentukan semuanya,..aku ni hanya hamba Allah yang lemah...Cuma mampu berusaha dgn kudrat yg ada,,sambil menadah tangan berdoa padaNya...Aku yakin...Allah akan sentiasa berikan yg terbaik untuk ummatnya....Setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya,,,Aku yakin tu semua....hmmmm..................

Sunday, 17 April 2011

02 Mestica - Layar Keinsafan Mp3 | MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!

02 Mestica - Layar Keinsafan Mp3 | MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!

x faham,,....

knape mesti kite memahami org len sdgkan org len sukar utk memahami kita ? Perlukah sentiasa memahami org len sdgkan diri kita sakit sendiri ? Kenapa org x nak n x pernah cbe utk memahami kite ? Kenapa ?
    Kalau kite tegas,,org kata kite tegas sangat,,,,n bila kite berlembut,,,org kata kite lembut sangat,,,jadi apa sepatutnye yg kite buat ? kita sdaya upaya menjaga hati n perasaan org len sdgkan diri kite sendiri disakiti...macam tu ke ?
    Kesabaran....sabar....n terus sabar.......
    Walau sepahit jaddam sekalipun terpaksa ditelan,,,,,nak terluah....takot menyukarkan yg laen,,,nak telan,,menghancurkan diri.....semuanya serba tak kena....Ini lah ranjau duniawi,,,takkan pernah berhenti menguji kite,,,kadang kita di atas,,,kadang kite di bawah....sekali kite di atas,,pasti ramai yg mengelilingi kite,,,tapi sekali kite di bawah,.....semua melarikan diri.....Lumrah dunia....Asam garam kehidupan....
    Tadi syukur Alhamdulillah,,,aku dapat juga mengajar...walaupunkelas n Dk banyak yg penuh,,,tapi alhamdulillah,,,ada jugak kelas yg kosong,,L2O6,,,kau penyelamat,,,,agak penat sikit mengajar,,,tapi aku enjoy,,,,tadi ada student yg try nak challenge aku,,,,try nak uji aku,,,tp alhamdulillah,,,,aku mampu utk jawab,,,nasib baek aku dapat kawal nervous aku,,kalau x,,,hmmmmmm,,,,,hancur kelas aku tadi,,,,,,syukur Alhamdulillah,,,,Allah tolong aku,,,,,
    Hmmmmm.....Malam ni nak abeskan nota ctu,,,,insyaAllah,,,lau aku tahan,,,badan pun macam sakit2 je ni.....tapi aku mesti kuat,,aku mesti capai cita2 aku utk jadi lecturer yg berjaya,,,insyaAllah....Amin....:)

Friday, 15 April 2011

demam final..........

esok nak final...koko,,,3 buku kne baca,,,perah otak jugaklah katakan,,tapi...bila pk2 blek,,,ada hikmahnye jgk aku amik jabatan pertahanan awam,,bukannya nak mempertahankan org awam,,hahaha,,,tapi bnyk ilmu tntg benda2 yg patut n aku x tau lag,,huhuhuhuuu,,,tadi baca pasal pili bomba,,,aku bleh plak terlentok,,and then cbe teka apa yg berlaku???? tekalah,,,huhuhu,,,,aku mimpi aku wat praktikal memadam kebakaran guna pili bomba,,wawawaaa,,,,pnt gak,,,bgun je tdow,,aku glak sendiri,,,roomate aku dah pelik dah,,semua tengok aku ngan muka pelik dieowg,,,pelik sangat ke????  hahaha,,,sampai leh termimpi plak,,,huhuhu,,,,ni kalau x dapat A+ x tau la nak cakap apa,,,harap2 dpt,,,amin,,:),,mlm kang sambung lagi,,,
   sok kwn2 aku ramai yg balek,,,tinggal la aku sorg kat dom nieh,,huhuhuhhhhh,,,,x pe lah,,blek time cuti sem jer,,,better study,,kat umah pun aku x leh study nyer,,,kang dok brgn 24 jam,,entah apa yg diberangannye aku pun x tau,,,hmmmm,,,,,
   ok la,,,nak stop ni,,,idea dah kering nak cakap ape,,,nanti lau bnyk,,cte lg,,lah yep,,,:),,,assalammualaikum,,,bye2...hik3,,:-D

Thursday, 14 April 2011

persahabatan,,,,,

apa sebenarnye maksud sahabat,??? kalau ditanya,,,semua orang leh jwb,,sahabat ialah kawan,,,sahabat ialah teman,,,semua ,,, mcm2 jawapan kuar,,,huhuhuhh,,,tapi,,nak cari kawan yang macam ape...kata satu idiom ni...urm lupe lak...ape ek???,,,ha...ingt pun,,,a friend in need is a friend indeed,,,kawan yang diperlukan ialah kawan yang ada semasa kita memerlukannya.....ada ke kawan yang macam ni??? nak tanya sape? lau tanya aku,,,pasti jwb nye ada,,,tapi x ramai,,,tapi aku syukur sgt3 sbb ada kawan yg baek keliling aku,,,alhamdulillah,,,:)),,,,Tapi kdg2,,bile kita dah rapat ngan kawan,,,n tetibe renggeng,,tu akan jd probs,,kite jd tension sendiri,,,sedey,,,sebab dulu rapat,,,sgt3,,huhu,,,aku ingat lagi,,owg tua2 kata,,,lau kite berkwn,,jgn rapat sgt,,nanti jadi renggang,,,yeke??? entah lah,,,tapi apa yg penting,,,aku syg semua kwn2 aku,,,n I will try to be agood fwenz for them,,,insyaAllah,,,,uhuhu,,,:)),,,,sahabt sejati sukar dicari,,,nilainya melebihi emas berlian...cukup berharga,,,,sO...BEKAWAN BIAR SERIBU,,,BERCINTA BIAR SATU,,,huhuhu,,,cewah,,ayat nak jiwang jer,,,,ok lar,,,dah lewat nieh,,,out dulu ok,,nant lau ada masa lagi,,kite menulis lagi,,,aku mmg ske menulis,,x tau knape,,,mmg minta kot,,,huhu,,,:)),,,,bye3,,Assalammualaikum,,,:))

Wednesday, 13 April 2011

ari yang cukup gelabah...

salam semua.....dan salam satu Malaysia...cewah...hik3..dah macam pemberita lah pulak...ari ni ari yg agak mengkelm kabutkan yep...ari yg agak huru hara sikit...yeah...
  pagi,,ada kuis qmt...kalkulator lak x der,,,kne pinjam,,,sampai klas da bpluh2,,,hu3...Tgh ari nyer lak klm kabut gak...klm kabut dtg kls..nasib baek DR x msok lg,,lau x malu den d buatnyer,,,tapi alhamdulillah,,,klm kabut mcm ner pun,,aku dpt gak anta semua keje yg lectrer nak...pas ni nak struggle utk final exam...dah x der assignment,,semuanyer da ciap,,,:)),,aku dah leh tersenyum,,,
  sok pendaftaran kelas p'bncgn eko,,,harap2 ramai yg daftar,,aku harap sgt3,,,:((,,,,
NoVel aku lak entah ape cer pun x tau,,dah anta,,n aku rasa novel tu dah cukup smart dah jalan ctenyer,,,Alaf 21 masih x bg jawapan lagi/....harap sgt d terima,,,lau x ,,, sia2 je aku menulis selama ni,,,dok 24 menaip karya novel,,,sampai winderboard notebook Compaq Presario aku trbakar,,,huhuhhh...semuanyer gara2 nak ciapkan novel....hmmm...harap2 d terima,,amin3....:))
   malam ni free... x de keje....so aku ingat nak wat qmt,,,n macro..nak pulun habis habisan...sok start study hbu...
   UsaHA tANgga KEjaYaAn....yeah,,aku yakin ngan pepatah tu,..,kalau tak usaha,,sama lah macam kite cabut tangga kat bangunan....habis semua org yang kat atas  x leh turun,,owg yg kat bawah pun x leh naik,,,wawawa,,,:-D...